Het bedrijf RaceChip®

RaceChip® Chiptuning Team

Al sinds 1994 is het management- en ontwikkelingsteam van RaceChip® actief met betrekking tot de tuning van voertuigen: eerst in de wereld van de zogenaamde OBD-tuning, daarna in die van de chiptuning. Het bedrijf RaceChip® werd op het einde van 2007 door Manuel Götz, specialist wat chiptuning betreft, gesticht.

Wat uiteindelijk in 2008 met drie medewerkers en de broers Manuel en Daniel Götz op een oppervlakte van 95 m2 op een zolderverdieping in Holzmaden begon, groeide als snel uit tot een begeerde en geëngageerde werkgever in de regio. In 2009 werden de twee toenmalige versies van de RaceChip® Chiptuningmodule reeds door 10 medewerkers gedistribueerd.

Thans, november 2012, is het bedrijf uitgegroeid tot een echte onderneming met 46 medewerkers. Met de RaceChip® Ultimate was in 2012 een nieuwe generatie van de chiptuning rijp voor productie: het hart bestaat uit een 48 MHz-processor en eersteklas FCI Automotive-stekkers uit de motorsport voorzien de wielen van de nodige power, en dat in real time.

De bedrijfsfilosofie van RaceChip®

RaceChip® heeft bewust voor chiptuning via een extra stuurorgaan gekozen. De reden daarvoor? Omdat zo de originele software van de voertuigen onbeperkt behouden blijft, en daarmee ook alle programma’s ter bescherming van de motor. U leest meer over de voordelen van de chiptuning tegenover de OBD-tuning onder Wat is chiptuning?

Kaart van DuitslandChiptuning Made in Germany

Kwaliteit is onze allerbelangrijkste vereiste. Rijplezier moet er zijn, maar het gaat tenslotte ook om uw veiligheid en om uw voertuig. Daarom worden onze RaceChip® Chiptuningmodules niet enkel hier bij ons ontwikkeld, maar ook uitsluitend in Duitsland, in de omgeving van Stuttgart, geproduceerd. Sinds 2009 is RaceChip® TÜV-gecertificeerd.

Persoonlijk contactpersoon

Bij al uw vragen – of u ze nu telefonisch of via e-mail stelt – wordt u door de medewerkers van RaceChip® verder geholpen. Wij verbinden u niet door met een anoniem callcenter of een automatisch e-mailcenter. Bij RaceChip® zijn het enkel echte personen die uw vragen beantwoorden.

Een geëngageerd team van medewerkers

Wij van RaceChip® vinden werken in team en het engagement van iedere afzonderlijke medewerker erg belangrijk. Wij zien medewerkers niet als een kostenfactor, maar als kapitaal. In het team worden er producten ontwikkeld, zaken in vraag gesteld, nieuwe dingen uitgeprobeerd, getest en opnieuw verworpen, tot uiteindelijk alleen nog maar goede dingen overblijven.

RaceChip® leidt ook anderen op. In 2012 voegden 4 nieuwe leerjongens en leermeisjes zich bij het team. In totaal werken er op dit moment 8 leerlingen op de afdelingen ontwikkeling, marketing, klantendienst en administratie.

Verkoop over de hele wereld

Jaar na jaar verkoopt RaceChip® duizenden chiptuningmodules over de hele wereld. Talrijke handelaars zorgen wereldwijd voor rijplezier, en dat in de meest uiteenlopende klimaten en weersomstandigheden. Om en bij de 10 miljoen chiptuning-fans hebben de website van RaceChip®, die in verschillende talen beschikbaar is, al geraadpleegd.