Techniek & Kwaliteit bij RaceChip Chiptuning

RaceChip Chiptuning Kwaliteit

Bij chiptuning draait het vooral om één ding: rijplezier. Vol enthousiasme streeft ons ontwikkelingsteam er naar om rijplezier te perfectioneren. “Krachtiger, directer, spaarzamer” is ons motto.

Overzicht van de technische specificaties

Op dit moment bieden wij u drie verschillende RaceChip Chiptuningmodellen voor zelfmontage aan:

Specificatie RaceChip One RaceChip Pro2 RaceChip Ultimate
Opvoering van het vermogen tot 20% tot 25% tot 30%
Opvoering van het draaimoment tot 20% tot 25% tot 30%
Brandstofbesparing tot 1l / 100km tot 1l / 100km tot 1l / 100km
Processor STM8 (16Mhz) STM8 (16Mhz) ARM Cortex III (48Mhz)
Kerngrootte 8 bit 8 bit 32 bit
Chiptuning 16 miljoen / seconde 16 miljoen / seconde 48 miljoen / seconde
Stekker Sub-D FCI Automotive FCI Automotive
Behuizing Met glasvezel versterkte kunststof,
waterdicht,
schokbestendig
Met glasvezel versterkte kunststof,
waterdicht,
schokbestendig
Met glasvezel versterkte kunststof,
hitteresistent,
waterdicht
Afmetingen 7,4cm x 6,3cm x 3,4cm 9,2cm x 10,4cm x 3,6cm 11,5cm x 10,0cm x 4,0cm

De hierboven vermelde waarden met betrekking tot de opvoering van het vermogen en het draaimoment alsook in verband met de brandstofbesparing zijn algemeen bereikbare maximale waarden. Ze kunnen verschillen al naargelang het voertuig in kwestie. De berekende maximumwaarden voor uw voertuig krijgt u nadat u uw voertuig heeft geselecteerd.

Kaart van DuitslandRaceChip: Kwaliteit Made in Germany

In november 2012 werd de RaceChip reeds in 29 verschillende landen over de hele wereld verkocht. Wereldwijd beleven er intussen meer dan 100.000 RaceChip-klanten puur rijplezier. Zij vertrouwen op “Made in Germany”. De RaceChip Tuning Producten worden inderdaad niet alleen ontwikkeld in Duitsland, maar ook van begin tot eind gefabriceerd.

De RaceChip Chiptuning GmbH & Co. KG is al sinds 2009 gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001. Dat betekent dat de onderneming moet voldoen aan een procesgericht kwaliteitsmanagementsysteem op alle bedrijfsniveaus, gaande van de ontwikkeling, de productie en de verzending, tot de technische support en de klantendienst.

Testen van de RaceChip Modules

Alle RaceChip Modules worden op regelmatige basis onderworpen aan bepaalde testprocedures. Dit zijn de belangrijkste tests:

Temperatuurbestendigheid

RaceChip Modules kunnen tijdens het rijden aan extreme temperaturen worden blootgesteld. Een probleemloze en ononderbroken werking is gegarandeerd bij temperaturen tussen -20 °C en +135 °C.

Schokbestendigheid

Onafhankelijke tests tonen aan: zelfs harde schokken (tot 500/minuut) beïnvloeden de werking van een RaceChip Chiptuningmodule op geen enkele manier.

Winterbestendigheid

Strooizout tast elektronica zwaar aan en kan ze zelfs permanent beschadigen. Alle huidige RaceChip Chiptuningmodules zijn bestand tegen strooizout. Schade aan de elektronica is daarmee uitgesloten. Tijdens de test wordt de module tien dagen lang, dag en nacht, met agressief zout besproeid. Enkel wanneer modules de test met succes hebben doorstaan, mogen ze afgeleverd worden.

EMV E13 test

Tijdens deze test wordt de elektromagnetische verdraagzaamheid van de RaceChip Chiptuningmodules in het wegverkeer nagegaan.

CE-certificering

De CE-certificering op alle RaceChip Chiptuningmodules bevestigt: de veiligheidsvereisten van de Europese Unie worden volkomen nageleefd.

Certificaat voor de RaceChip Pro TÜV-certificaat
Certificaat voor de RaceChip TÜV-certificaat