INCLUSIEF
TERUGGAVE
GRATIS
VERZENDING

1

Welchen möchten Sie optimieren?
Überprüfen Sie jetzt, welche Leistungsreserven sich bei Ihrem nutzen lassen
Elektrische auto opnieuw bedacht.

Hulp bij onderscheid CR / PD

In sommige modelseries van Audi, Seat, Skoda en VW met een 2.0 TDI-motor wordt zowel de CR- als de PD-technologie toegepast.

De hard- en software van chiptuning van RaceChip is speciaal afgestemd op de desbetreffende injectietechnologie. Wanneer uw auto in de onderstaande lijst met desbetreffende modellen staat (bij alle andere modellen wordt in de 2.0 TDI slechts van een technologie gebruikgemaakt), is het belangrijk dat u bepaalt welke injectietechnologie in uw auto is ingebouwd alvorens het desbetreffende chiptuningproduct te kiezen. Daarom vindt u bij de betreffende modellen de toevoeging "CR" of "PD" na de motorcode.

Vermogen Desbetreffende modelseries: Motorkenletters common rail (CR) Motorkenletters pompverstuiver (PD)
100kW (136pk) Audi: A3 (8P), A6 (C6)
VW: Golf Plus, Jetta V, Passat B6
CAGB, CBAA, CFFA AZV, BMA, BNA, BRF
103kW (140pk) Audi: A3 (8P)
Seat: Altea (5P)
Skoda: Octavia (1Z), Superb (3T)
VW: Caddy (2K, 2C), Eos (1F), Golf V,
Golf VI, Jetta V, Passat B6, Touran (1T)
CBAB, CBDB, CFFB,
CFHC, CJAA, CLCB,
CLJA
BKD, BKP, BMM, BMP

Wanneer uw auto in de lijst staat en u weet niet zeker of het om de CR- of PD-versie gaat, volg dan gewoon een van de hieronder beschreven stappen om CR en PD te identificeren.

Identificatie via de motorkenletters:

De PD-versie bestaat uit 3 motorkenletters, de CR-versie uit 4 motorkenletters. De motorkenletters vindt u bijvoorbeeld op het datablad van uw serviceboekje of op de gegevenssticker in de motorruimte.

Identificatie aan de hand van de foto's van de motor voor CR en PD:

Common rail (CR)
Pompverstuivermotor (PD)
Common rail-motor dwars ingebouwd
CR traverse
Common rail-motor in de lengte ingebouwd
CR longitudinal
Pompverstuivermotor dwars ingebouwd
PD traverse
Pompverstuivermotor in de lengte ingebouwd
PD longitudinal

Identificatie door onze klantenservice:

Wanneer de beschreven stappen u niet verder helpen, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder. Contact

 • termijnen mogelijk
 • Gratis verzending
  binnen Europa
 • 30 dagen recht van teruggave

Voordelen van de Racechip RX

Ervaar het ultieme rijplezier met de RaceChip RX en ontgrendel extra bereik van uw elektrische voertuig! Ons innovatieve product biedt u een nieuwe dimensie van rijplezier en door een verhoging van het bereik wordt de omgang met uw elektrische voertuig in het dagelijks leven vereenvoudigd.

Sport

Verbetert de responsiviteit en zorgt voor meer rijplezier. Ervaar een sportievere rijstijl en betere acceleratie in de sportmodus.

Comfort

Pas het pedaalrespons aan naar jouw persoonlijke rijstijl en geniet van meer rijcomfort.

Eco

Verbeter uw CO2-voetafdruk. Meer bereik en minder oplaadstops besparen geld en het milieu door stroom en geld te besparen.

Hoe werkt de range extender?

De RaceChip RX wordt tussen de gaspedaalsensor en het motorregelapparaat aangebracht. Montage is plug & play en eenvoudig, derhalve ook uitvoerbaar zonder technische achtergrondkennis. De van de gaspedaalsensor afkomstige signalen worden aangepast via speciaal afgestemde karakteristieken. Daardoor wordt het koppel van de elektromotor meer lineair opgevraagd en de terugwinning van energie bij het loslaten van het gaspedaal versterkt. Dit leidt tot minder energieverlies en tot een verbeterde terugwinning van energie bij het remmen, dezelfde accucapaciteit is voldoende voor een grotere afstand.

Ik ga ermee akkoord dat inhoud van YouTube aan mij wordt getoond.

Dit element bevat gegevens van YouTube. U kunt het insluiten van dergelijke inhoud blokkeren op onze privacy pagina.

De RaceChip RX wordt tussen de gaspedaalsensor en het motorregelapparaat aangebracht. Montage is plug & play en eenvoudig, derhalve ook uitvoerbaar zonder technische achtergrondkennis. De van de gaspedaalsensor afkomstige signalen worden aangepast via speciaal afgestemde karakteristieken. Daardoor wordt het koppel van de elektromotor meer lineair opgevraagd en de terugwinning van energie bij het loslaten van het gaspedaal versterkt. Dit leidt tot minder energieverlies en tot een verbeterde terugwinning van energie bij het remmen, dezelfde accucapaciteit is voldoende voor een grotere afstand.

Bediening van de range extender

Selecteer een element voor meer informatie

RX Brainbox
RX Controller
App-besturing
 • De brainbox is het brein van de RX, en dat regelt niet alleen de daarvoor vereiste processen om de gasrespons te optimaliseren, maar communiceert bovendien via Bluetooth met de RaceChip-app en maakt zo een besturing via uw smartphone mogelijk.

  • 3 individuele rijstanden
  • Snelle, intuïtieve bediening
  • Draadloze besturing

 • Onze draadloze controller is uitgerust met een hoogwaardig 1,7-inch LCD-touchscreen en maakt een naadloze bediening van de RaceChip RX direct vanaf het dashboard mogelijk.

Inbouw in enkele stappen

 1. Koppel de stekker van de originele steekadapter los van het gaspedaal.
 2. Verbind de brainbox met deze originele steekadapter.
 3. Bevestig de brainbox op een glad oppervlak in de voetruimte.
 4. Om de RX te besturen, stelt u de RaceChip+-app in.
 5. Klaar! En dan maar rijden en besparen. Veel plezier daarbij!

FAQ

Wat doet de RaceChip RX precies?

De RaceChip RX wordt, door middel van eenvoudig plug & play, op de gaspedaalsensor geïnstalleerd en optimaliseert de karakteristieken al naargelang de gekozen rijstand. Zo kan het potentieel optimaal worden benut.
U kunt de RX in 3 individuele rijmodi aanpassen aan uw persoonlijke rijstijl en wensen. Van de maximaal mogelijke actieradius tot en met dynamisch rijgedrag met verbeterde terugwinning van energie.

Verandert het vermogen van mijn auto met de RX?

Nee. Het maximale vermogen van uw motor wordt door de RX niet veranderd.

In welke voertuigen kan de RX worden gebruikt?

In principe voor alle volledig elektrische auto's, nadat de initiële ontwikkeling met succes werd voltooid.

Is de RX afgestemd op elk voertuigtype?

De software wordt voor elke applicatie door onze bedrijfseigen ontwikkeling afgestemd en bevestigd in geavanceerde test- en meetprocedures.

Wordt er door het gebruik afbreuk gedaan aan de fabrieksgarantie van mijn voertuig?

Gewoonlijk blijft de fabrieksgarantie bij het gebruik van de RX bestaan.

Wordt er productgarantie op de RaceChip RX gegeven?

Ja, de productgarantie op de RX bedraagt 2 jaar.

Meer tonen

Moet het gebruik van de RX worden geregistreerd?

Bij de RX gaat het om een product dat alleen bij een beschikbare algemene typegoedkeuring van het Kraftfahrtbundesamt (Duitse RDW) geen registratieverplichting heeft. Wij beschikken voor een groot aantal RX-producten over een desbetreffende algemene typegoedkeuring en voegen deze bij verzending bij uw product. Of wij voor uw voertuig momenteel een algemene typegoedkeuring aanbieden of niet, kunt u in de shop bekijken nadat uw uw model heeft geselecteerd. Wanneer een dergelijke algemene typegoedkeuring niet beschikbaar is, moet bij een keuringsinstituut (bijv. TÜV Süd of DEKRA) dat door het het KBA (Duitse RDW) is erkend, een individuele keuring worden uitgevoerd waarvoor moet worden betaald.

Kan ik de inbouw zelf uitvoeren?

De RX kan zonder technische voorkennis en binnen enkele minuten zelfstandig worden ingebouwd. Er is een gedetailleerde inbouwhandleiding bij het pakket gevoegd.

Waarom rusten de autofabrikanten hun modellen niet al af fabriek met een betere responsie uit?

De fabrikant voert een gaspedaalinstelling uit die voor de meerderheid van de klanten is ontworpen. Met de RX kan de responsie van het voertuig individueel aan uw behoeften worden aangepast.

Heeft de RaceChip RX een nadelige invloed op de levensduur van de accu?

Nee. Door de soepelere vermogensafgifte worden de accucellen zelfs ontzien en kan de levensduur van de accu worden verlengd.

Moet de RaceChip+-app tijdens het rijden altijd geactiveerd zijn?

Nee, de in de app aangebrachte instellingen worden bij een actieve verbinding altijd in de RX opgeslagen. De RaceChip+-app is alleen nodig, wanneer de rijmodus moet worden gewijzigd.

Moet ik met de RX in een garage letten op de een of andere bijzonderheid?

Wij adviseren volledige demontage, om het de garage mogelijk te maken een servicebeurt op basis van het standaardvoertuig uit te voeren.
Verder hoeft er niet op bijzonderheden te worden gelet.

Blijft de verzekeringsdekking bestaan? Moet ik de inbouw bij mijn verzekeringsmaatschappij melden?

De inbouw van de RX hoeft bij de meeste autoverzekeringen (of het nu gaat om aansprakelijkheid, een allrisk- of WA-verzekering met beperkte cascodekking) niet bij de verzekeringsmaatschappij te worden gemeld. Voor de zekerheid raden wij u echter aan hiernaar wel even bij uw verzekeringsmaatschappij te informeren. Omdat het niet om een constructieve verandering van het voertuig gaat en de RX het vermogen van uw auto niet beïnvloedt, zal de verzekeringspremie door de RX niet veranderen.

Wat kan ik doen, wanneer de meegeleverde stekker niet past?

Het komt soms voor dat fabrikanten in een serie verschillende aansluitvarianten gebruiken. Mocht dit bij uw voertuig het geval zijn, neem dan contact op met onze klantenservice, zodat wij een vervanging van de kabel kunnen regelen.

Kan ik de RX indien nodig weer volledig demonteren?

Ja. De RX kan binnen enkele minuten worden gedemonteerd. Dan bevindt het voertuig zich weer in de standaardtoestand.

Bevindt mijn voertuig zich na demontage weer volledig in de standaardtoestand?

Ja, de RX kan volledig worden gedemonteerd en uw voertuig is dan weer teruggebracht in de originele staat.

Hoe kan ik de stekker bij demontage er weer aftrekken?

De stekker is met een eenvoudige vergrendeling aan de sensor bevestigd. Door deze te ontgrendelen kan de stekker er eenvoudigweg worden afgetrokken. In uw gebruikershandboek vindt u hiervoor gedetailleerde aanwijzingen.

Waar kan ik de RaceChip+-app downloaden?

U kunt de RaceChip+-app gratis downloaden in de applicatiestore van uw Android- of iOS-smartphone, of dat nu in de Google Play Store of in de App Store van Apple is.

Werkt de RaceChip+-app met alle producten van RaceChip?

Wij bieden de RaceChip+-app tot nog toe aan in combinatie met de volgende producten: de RaceChip GTS Black; RaceChip GTS, RaceChip RS; RaceChip XLR en de RaceChip RX

Hoelang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Wanneer uw betaling vóór 16.00 uur bij ons binnen is, versturen wij uw bestelling nog dezelfde dag. In heel Duitsland wordt in de regel dan de volgende dag geleverd. In heel Europa duurt de levering gewoonlijk ca. 1-3 werkdagen.

Nu in de shop uw eigen voertuig configureren

SHOP